William Downie

William Downie har i de seneste år været en kendt herre i hjemme i Australien, og nu er hans vine endelig at finde i Danmark. Han har vundet utallige priser for sine vine i hjemlandet, som ofte bliver sammenlignet med topvine fra Bourgogne.

Det er med god grund, at du vil få associationer til netop det skønne Bourgogne i Frankrig – det er nemlig her, William Downie har hentet sin inspiration og erfaring fra. 

Downie startede sit vineventyr i hjemlandet ved at arbejde for nogle større og mere klassiske producenter. Herefter arbejdede han i flere år i Bourgogne – et område, som endte med at præge den måde, han gerne ville lave vin på. De slanke, elegante og finesserige rødvine tiltalte ham på en måde, som ingen andre vine nogensinde havde gjort. Han besluttede sig derefter for at rejse hjem, så han kunne finde sin egen farm og begynde for sig selv. Da han kom hjem til Victoria i Australien, lejede han sig ind på marker i Mornington Peninsula, Yarra Valley og Gippsland. 

I dag vil du kun opleve vine fra hans egne marker i Gippsland og Baw Baw Shire. Det er marker, som William selv har plantet og arbejdet bæredygtigt på siden. Udover at han ingen sprøjtemidler bruger i marken, er alt maskinelt arbejde erstattet af heste, som står for at pløje og slå græsset.